Recepten

Oranje paprika’s zijn een heerlijke basis of toevoeging van, of aan uw gerechten. Op zoek naar inspiratie?

 

ORANJE PAPRIKASOEP

BENODIGDHEDEN :

  • 6 Oranje Paprika’s;
  • 1 Grote Ui;
  • 2 Laurierblaadjes;
  • Paprikapoeder;
  • Scheut Curry (Heinz);
  • 1 Klein blikje Tomatenpuree;
  • 4 (kippen)Bouillonblokken;
  • 2 Liter Water;
  • ‘n Scheut Room;
  • ‘n Scheut Halfvolle Melk;
  • Bloem;

BEREIDING:

  • Neem een grote wokpan en voeg een beetje olijfolie toe;
  • Snij een ui (grof) en laat deze fruiten in de wokpan;
  • Maak in de tussentijd de paprika’s schoon, grof snijden en laat ze daarna meefruiten in de wokpan met uien;
  • Voeg wat paprikapoeder toe (samen wokken / bakken);
  • Voeg 2 liter water, laurierblaadjes, bouillonblokjes, een scheut curry en tomatenpuree toe (naar eigen smaak);
  • Laat het geheel even pruttelen;
  • Daarna soep met paprika’s en uien in een vergiet doen;
  • Vang de bouillon op en schudt dit in een soeppan;
  • Maak de paprika’s en uien fijn met de staafmixer (tot een papje), daarna toevoegen aan de bouillon;
  • Roer het geheel en voeg op het laatst een scheut halfvolle melk en een scheut room toe;
  • Als allerlaatste kunt u de soep nog binden maar dit is niet noodzakelijk.

TIP
Voor het opdienen van de Oranje Paprikasoep, kun je nog verse Oranje Paprika’s toevoegen, gesneden in hele fijne reepjes.

——————————————

“SNELLE” ORANJE PAPRIKASOEP

BENODIGDHEDEN:

  • 6 Oranje Paprika’s;
  • 1 Grote Ui;
  • 3 Laurierblaadjes;
  • ‘n flinke Scheut Curry (Heinz);
  • ‘n Scheut Tomaten Curry (Heinz);
  • 4 (kippen)Bouillonblokken;
  • 2 Liter Water

BEREIDING:

  • Neem een grote wokpan en voeg een beetje olijfolie toe;
  • Snij een ui (grof) en laat deze fruiten in de wokpan;
  • Maak in de tussentijd de paprika’s schoon, grof snijden en laat ze daarna meefruiten in de wokpan met uien;
  • Voeg 2 liter water, laurierblaadjes, bouillonblokjes, een scheut curry en een scheut tomaten curry toe (naar eigen smaak);
  • Laat het geheel even pruttelen en daarna alles in de blender (behalve de laurierblaadjes);
  • Je kunt de soep verder op smaak brengen met nog wat verse peterselie of bieslook. De soep is niet gebonden.

TIP
Ook lekker met Zalm!

 ——————————————

ORANJE PAPRIKA VELOUTÉ ( Recept van Roel Welles)

INGREDIËNTEN:
(8 personen) 

  • 1 kg oranje paprika’s;
  • 1 liter water;
  • 1 uitje;
  • 1 teentje knoflook;
  • 1 dl ongezoete room;
  • 250 gram gebakken champignons;

BEREIDING:
Paprika’s ontdoen van zaadlijsten en dan in blokjes snijden. Ui snipperen en knoflook fijn snijden. Alles gaar bakken in olijfolie. Afblussen met water en in een half uur alles gaar koken. Dan fijn maken met de blender of staafmixer. Zeven en op smaak brengen met peper, zout en room.

——————————————

ORANJE PAPRIKA VLAAITJE ( Recept van Roel Welles)

INGREDIËNTEN:
(8 personen)

  • 1 vlaaibodem 16 cm doorsnede (gebakken bodem);
  • 3 eieren;
  • 3 oranje paprika’s;
  • 100 gram geraspte Reypenaar kaas;
  • 250 gram champignons in partjes;

BEREIDING:
Paprika’s ontdoen van zaadlijsten en dan in blokjes snijden. Vervolgens samen met de champignonpartjes gaar bakken. Dit in de vlaaibodem doen. Klop de 3 eieren los, breng dit op smaak met peper en zout en giet het mengsel vervolgens over de gebakken paprika’s en champignons. Bestrooien met Reypenaar kaas. Dan 1 uur op 150 °C in de oven gaar bakken.

——————————————

BOEREN OMELET MET ORANJE PAPRIKA

INGREDIËNTEN:
(4 personen – bereidingstijd 10 min)

  • 2 oranje paprika’s;
  • 1 kleine ui;
  • 100 gram ham;
  • 8 eieren;
  • 4 eetlepels melk;
  • zout en versgemalen peper;
  • 100 gram geraspte Gouda kaas;
  • 3 eetlepeles boter;


BEREIDING:
Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Pel de ui en snipper deze fijn. Snijd de ham in reepjes. Klop de eieren los met melk, zout en peper. Roer de ham en kaas door het eimengsel. Verhit in een koekenpan een halve eetlepel boter en bak hierin een omelet. Bak op deze wijze nog 3 omeletten en houd ze warm. Verhit de overige boter in een koekenpan en fruit hierin de paprika en ui ca. 5 minuten. Breng het groentemengsel op smaak met zout en peper. Verdeel de omeletten over 4 borden. Verdeel het groentemengsel over de omeletten en vouw ze dubbel. Lekker met dikke sneden volkorenbrood.

——————————————

HAMSALADE MET ORANJE PAPRIKA

INGREDIËNTEN:
(2 personen – bereidingstijd 10 min)

  • 100 gram gerookte ham;
  • 1 oranje paprika;
  • 4 blad basilicum;
  • 100 gram crème fraîche;
  • 1 eetlepel citroensap;
  • 50 gram augurken blokjes;
  • 50 gram rode ui, gesnipperd;
  • 50 gram gemengde sla;
  • peper uit de molen;


BEREIDING:

  • Was de paprika en snijd deze in 4 kwarten. Verwijder het zaad en de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes. Snijd de gerookte ham. Meng dit met citroensap, augurk, uitjes en de crème fraîche. Snijd de basilicum fijn en meng deze er door. Geef een kleine draai peper van de pepermolen als laatste over de salade. Doe onder in een glas iets gemengde sla en doe de salade hierop. Serveer dit met brood.

TIP
In plaats van gerookte ham kan ook gerookte makreel of gerookte zalm worden gebruikt. Ook lekker voor op een broodje.

——————————————

EET SMAKELIJK!