Teelt

Kwekerij Hermans-Walter teelt jaarrond oranje paprika’s. De jonge plantjes worden begin december geplant, waarna de eerste paprika’s in maart geoogst kunnen worden. Dit oogsten gaat door tot november en vindt plaats onder optimale omstandigheden.

In de teelt zetten wij in op:

 • Kwaliteit
  Via rassenproeven zoeken wij continu naar de meest optimale rassen en de beste teeltomstandigheden. Speciale aandacht gaat uit naar de productkwaliteit. Hierbij zijn zaken als houdbaarheid, smaak, vorm, productie en gevoeligheid voor ziekten van belang.
 • Duurzaamheid
  Om ziekten en plagen onder controle te houden, maken wij zoveel mogelijk gebruik van natuurlijke vijanden. Deze zorgen voor een biologisch evenwicht in de kas, zodat plant en vrucht niet worden aangetast.
 • Certificering
  Kwekerij Hermans-Walter is GlobalGAP-gecertificeerd (Good Agricultural Practice) en voert de HACCP-hygiënecode. Daarmee voldoen we aan de eisen met betrekking tot voedselveiligheid, duurzaamheid en kwaliteit, zoals supermarktorganisaties die voorschrijven.
 • Hergebruik water en meststoffen
  De teelt vindt plaats in gesloten systemen, zodat water en bemesting zo optimaal mogelijk kunnen worden ingezet. Het regenwater wordt bijvoorbeeld opgevangen in een bassin en als gietwater gebruikt. Teveel gegeven water vangen we op in silo’s. Dit wordt gerecirculeerd en gemengd met vers water. Zo worden water en meststoffen niet verspild, maar optimaal benut door de planten.
 • Efficiënt energiegebruik
  Ons bedrijf beschikt over een warmtekrachtkoppeling, een WKK. In deze installatie wordt gas verbrand. Dit levert CO2, elektriciteit en warmte op. De warmte gebruiken we om de kas te verwarmen, de CO2 wordt gezuiverd en door de plant gebruikt als bemesting, om beter te groeien. De elektriciteit wordt teruggeleverd aan het openbare net. Hiermee kunnen we zo’n 3000 huishoudens van elektriciteit voorzien!

Doordat de vrijgekomen warmte, CO2 en elektriciteit optimaal benut worden, zijn WKK’s zeer efficiënte energiecentrales: deze hebben een rendement van maar liefst 95 %! Ter vergelijking: andere energiecentrales leveren ‘slechts’ 40 tot 45 % rendement op.

 Sorteren en verpakken
Kwekerij Hermans-Walter wil een perfect product afleveren. Daarom sorteren en verpakken wij de oranje paprika’s op ons eigen bedrijf. Er zijn wat dit betreft vele mogelijkheden: er kan bijvoorbeeld gesorteerd en verpakt worden op kwaliteit, diameter, gewicht en kleur. Ook heeft de klant keuze uit verschillende verpakkingen. Kortom: de klant en diens wensen staan altijd centraal!

Afzet
Onze producten worden afgezet via ZON fruit & vegetables in Venlo. Door haar centrale ligging en het grote productaanbod vormt deze veiling een strategisch sterke partner. Via verschillende verkoopinstrumenten voorziet ZON klanten snel en efficiënt van kwalitatief hoogwaardige groenten en fruit. Meer weten? Kijk op www.zon-business.com.